‘Teatre per a tots’ representarà aquesta vesprada les Segones Ambaixades de Cervino

Aquesta vesprada, a partir de les 19.30 hores, tindrà lloc la representació de les Segones Ambaixades escrites per Joaquín José Cervino en la plaça Major de la ciutat, espai per al qual van estar pensades. La posada en escena correrà a càrrec del grup ‘Teatre per a tots’ i, tot i que “és una representació de tot el grup de teatre, on tot el grup ha treballat moltíssim”, expliquen des de l’organització, seran el Mossàrab Juanfra Rubio i l’Omeya Maite Espí els responsables de verbalitzar l’Ambaixada Cristiana i Mora, respectivament.

A pesar de la bona acollida del primer text de Cervino anomenat ‘Embajadas del moro y el cristiano para las fiestas que se celebran en honor al Santísimo Cristo de la Agonia’, escrit en 1860 i utilitzat en les Ambaixades fins l’actualitat, en 1881 la ciutat va demanar al mateix autor la redacció d’un nou enfrontament. Així, explica J.J. Cervino al mateix text que “el objeto y ocasión de estas Segundas Embajadas son iguales a los de las primitives. Cristianos y Moros de Onteniente pidiéronlas al autor, porque ya se sabia el público las anteriores, y porque sería de buen efecto sorprenderlo con otras”.

Per a la representació d’aquestes ‘Segones Ambaixades del Moro i el Cristià’, les quals els caracteritzen per la seua comicitat, s’han rescatat vestits del fons del Museu Fester, de manera que aquest desconegut text tornarà a representar-se curant tots els detalls davant el castell de l’Ajuntament.