Baixen les màximes i arriba la pluja

Al llarg de la setmana passada, la temperatura màxima enregistrada en Ontinyent ha anat incrementant-se progressivament fins a arribar, el diumenge 18 d’agost, als 41’9°C. Amb els quasi 42°C, Ontinyent va ser ahir el municipi de la Comunitat Valenciana on els termòmetres van assolir la major temperatura, seguits pels 41’6°C de Xàtiva i els 41°C de Guadasséquies.

Així, el dia d’inici de les festes de Moros i Cristians del 2019, la capital de la Vall d’Albaida ha estat la ciutat més calorosa de la Comunitat, tot i que l’Agència Estatal de Meteorologia preveu un canvi considerable pel que respecta a la Setmana Gran de Festes.

Hui, dilluns 19 d’agost, el sol i els núvols han anat alternant-se durant els primers dinars de comparsa, enregistrant-se una temperatura màxima de 33°C i una mínima de 20°C. Segons les previsions d’aquesta mateixa agència, aquest serà el dia més calorós de la Setmana Gran dels Moros i Cristians d’Ontinyent.

Demà, dimarts 20 d’agost, dia en que es celebrarà la interpretació de les Segones Ambaixades escrites per Cervino i el concert de ‘La Unión’ a l’esplanada de Tortosa i Delgado, la màxima i la mínima baixaran 7 i 1 grau respectivament. A més, s’esperen pluges a primeres hores del matí i durant la vesprada.

Dimecres, 21 d’agost, la pluja s’intensificarà durant la matinada de dimarts a dimecres. No obstant això, es preveu que el cel es mantinga lleugerament cobert a partir de les 12.00 hores, sense produir-se cap precipitació. Amb aquestes previsions, els actes festers pensats per a dimecres, entre els quals es troben el Trofeu de Festes de Pilota Valenciana i el concert de la Banda Simfònica d’Ontinyent ‘Tot per la música’, no es veurien amenaçats per l’aigua.

Dijous, 22 d’agost, és el torn de l’Entrada de Bandes i els Alardos. Amb una temperatura màxima de 30°C i una mínima de 15°C, el cel es mantindrà descobert fins al diumenge. Aquestes temperatures també es mantindran durant el divendres 23, dia de l’Entrada Infantil i l’Entrada dels bàndols Cristià i Moro.

Dissabte i diumenge s’esperen unes temperatures mínimes de 16°C, ambdós dies, i unes màximes que superaran mínimament els 30°C. D’aquesta manera, i segons les previsions d’AEMET, la setmana gran dels Moros i Cristians d’Ontinyent no enregistrarà temperatures superiors als 33°C i únicament tindran lloc precipitacions en moments que, per horari, no afecten el desenvolupament de cap dels actes programats.