Amb motiu d’un treball que estava preparant Teresa Mollà Castells per a CCOO, amb l’objectiu de visibilitzar les bretxes que pateixen les dones majors, la Universitat de València es va interessar per aquesta investigació i, demà dimecres, 28 de febrer, l’ontinyentina especialista en Igualtat, impartirà una conferència sobre aquesta problemàtica social, a l’Aula Magna del Campus d’Ontinyent, a les 19.00 hores. És una activitat inclosa en la Nau Gran, però oberta a tots els públics i que se celebra amb motiu del Dia de la Dona, separada del 8 de març, per a no contraprogramar altres iniciatives.
Segons explica Teresa Mollà, “per a mi al treball li faltava una part, que feia una altra companya per a CCOO i tractava la violència masclista que pateixen les dones majors, així que ara he completat l’estudi amb aquesta informació, que per a mi és essencial”.
El tema de les dones grans està oblidat i “forma part de l’oblit d’aquesta societat extractivista en la qual visquem, quan les dones ja no som productives laboralment parlant, les aparquem. I les dones més majors, que tenien prohibit treballar en l’època franquista, continuen pagant les conseqüències per les imposicions del règim: cobren pensions menys copioses i hi ha un cert empobriment en aquest sector”.
El treball de Teresa Mollà es fa un recorregut tant per les pensions contributives i no contributives i es demostra que “les pensions millor retribuïdes no són per jubilació, són per viudetat”. Una altra de les bretxes és la digital i es comprova com les dones no s’incorporen a les noves tecnologies, però són expertes en les noves tecnologies relacionades en la maquinària de la llar”.
Aquestes conclusions i altres més són les que tractarà Mollà en la seua conferència dimecres 28 de febrer.