Terratrèmol a Ontinyent, el segon en apenes nou dies de diferènciaEl sacseig s’ha pogut sentir pefectament. Sobretot en aquells habitatges amb més altura, en les plantes altes dels edificis. En general, aquest seísme s’ha notat i molt per part de la població. Sobre les 19,20 hores d’aquesta vesprada la terra ha començat a tremolar. Ho ha fet durant uns segons. En els habitatges s’ha vist clarament com alguns mobles es menejaven lleugerament. Taules i cadires. Alguns objectes de vidre. Tot ha patit un xicotet tremolor que apenes ha durat uns segons. Entre aquells que estaven quiets, descansant, asseguts… posicions molt habituals en aquest temps de confinament, el terratrèmol ha sigut més que evident.

Alguns testimonis que s’han posat en contacte amb aquesta redacció han relatat que, fins i tot, les parets i tabics de la casa han transmés l’ona de tremolor que s’ha viscut durant uns instants.

La magnitud ha estat de 2,6 graus en l’escala Richter. L’epicentre s’ha localitzat a Aielo de Malferit.

Cal recordar que aquest és el segon terratrèmol que es registra a Ontinyent en apenes nou dies. El primer va ser, precisament, el dia 1 d’abril. En aquella ocasió l’epicentre del tremolor es va registrar sobre les 20:13 hores al Nordest d’Ontinyent entre aquest terme municipal i el d’Alfafara, concretament en latitud 38;86 graus nord i longitud 0.55 graus oest. La magnitud va ser de tres graus en l’escala Richter i va arribar fins les poblacions de la comarca de l’Alcoià.