Festers manté els Moros i Cristians la tercera setmana d’agost

La Societat de Festers ha emés un comunicat en el qual ratifica que “continuem treballant, encara que condicionats per les circumstàncies actuals, en els preparatius i l’organització de la Festa de Moros i Cristians que Ontinyent celebra anualment durant el mes d’agost i que transcorren des del tercer diumenge fins al dilluns següent”.

D’aquesta forma la institució que organitza les Festes d’Ontinyent ha eixit al pas de les informacions publicades, entre d’altres en aquest periòdic, i on s’informava de la possibilitat de crear unes festes de transició. Festers explica que no s’ha rebut cap proposta oficial en aquest sentit, ni en altres com canviar les dates o ajornar-les a l’any següent.

Tal i com també avançava el president Vicent Pla en la mateixa informació, “és molt prompte per a adoptar qualsevol tipus de mesura o prendre decisions precipitades”. Des de la Societat de Festers també s’afegeix que la situació creada encara no ha afectat a cap dels actes oficials de les celebracions de 2020, es va poder celebrar el Mig Any “i encara queden més de 4 mesos per arribar a la setmana gran de les nostres festes”.

Des de la institució es comprén la inquietud tant dels càrrecs com dels festers per l’esforç que sempre implica el desdenvolupament de cada edició festera, però amb tot es considera que “la prioritat no ha de ser pensar en la Festa sino en continuar lluitant per tal d’eixir el més prompte possible d’esta terrible situació”.

Festers manté els Moros i Cristians la tercera setmana d'agost El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent
El comunicat que ha emés la Societat de Festers al voltant de les pròximes Festes