Tomàs Hinojosa, primer pacient del nou Hospital d’Ontinyent

Faltaven prop de deu minuts per a les huit del matí quan Tomàs Hinojosa creuava la porta d’entrada del nou Hospital d’Ontinyent. Per a la història quedarà que ha estat el primer. Ontinyentí, de 45 anys i pacient d’hematologia acudia a la consulta per al control del sintrom.

Tomàs Hinojosa ha estat rebut per Mª José Molina, subdirectora de règim econòmic de l’Hospital d’Ontinyent que també estrena lloc de feina amb l’apertura hui dimarts de les noves instal·lacions. Fins 262 pacients estan citats al llarg de tota la jornada en les diferents especialitats que s’atendran en les consultes de matí i de vesprada. Cadascuna de les 14 especialitats que ja estan en marxa en el nou Hospital atendrà al voltant d’una vintena de pacients.

En les seues primeres declaracions, Tomàs Hinojosa afirmava que ho veia tot “molt més ample que en el vell Hospital”, una circumstància que agraïa atesa la seua condición de mobilitat reduïda. Precisament al tindre de desplaçar-se amb una cadira de rodes motoritzada, Tomàs s’ha queixat de la connexió entre el centre urbà i les noves instal·lacions. “La vorera s’acaba en el centre de formació que n’hi ha enfront del Poliesportiu, no continua fins ací, així que he tingut d’anar per la passarel·la de l’institut per arribar”. Tomàs Hinojosa s’ho havia pres en calma i ha eixit de casa poc després de les set del matí. Quan faltaven quasi vint minuts ja es trobava a les portes del nou Hospital.