Toni Soler, Andrea Petru i Elu Mancebo, guardons especials a la Gala de l’Esport

La Gala de l’Esport 2019 se celebrava ahir divendres al Teatre Echegaray, reunint fins a una trentena de clubs i entitats esportives per retre homenatge i reconéixer la labor de totes les persones que treballen per fomentar l’esport a la ciutat. Aquesta festa de l’esport guardonava de manera especial a Andrea Petru, Eleuterio Mancebo i Toni Soler.

L’acte començava amb l’actuació de l’humorista Òscar Tramoyeres, qui aconseguia els riures del públic amb les seues experiències amb l’esport. Després, tres eren els presentadors que s’encarregaren de conduir aquesta festa de l’esport: Ana Maria Pérez i Pedro Llana del Club Planifica y Evoluciona-Dulce Bebé, i Carlos, usuari del Centre de Rehabilitació i Integració Social, que participava en representació d’ADIEM, per tal de visibilitzar la integració efectiva de les persones amb malalties mentals al món de l’esport.

Aquests van ser els encarregats d’anunciar els diferents guardons als esportistes que els clubs i entitats locals van nominar. En aquest apartat destacaren els reconeixements, per part del Centre Ocupacional “José Antonio Bodoque”, a Susi Torró, directora del centre, pel seu treball lluitant per la integració i l’esport; i a Rafa Ruiz “Sifu”, mestre de Choy Lee Fut Kung Fu i qui va morir el passat setembre a causa de un càncer.

L’acte també va comptar amb un missatge molt especial. A través d’un vídeo, Aitana Bonmatí va saludar als assistents a la gala i va animar a totes les xiquetes a endinsar-se en el món del futbol i de l’esport en general. Bonmatí, d’arrels ontinyentines, és futbolista professional i actualment juga com a centrecampista al F.C Barcelona, a més d’haver debutat amb la Selecció nacional absoluta en la Copa Mundial Femenina d’aquest 2019.

Finalment, els presentadors van anunciar els tres guardons especials. El primer d’ells ja s’havia fet públic i era per a la jugadora de rugby Andrea Petru. La jove ha estat campiona de lliga a Irlanda amb el seu equip, el Wicklow RFC, a més de subcampiona de la Copa d’Irlanda i haver sigut convocada per la selecció espanyola de Rugby.

Els dos altres reconeixements especials no van ser desvelats fins a l’últim moment, sent una sorpresa per als mateixos guardonats. D’una banda, Eleuterio Mancebo, no només per la seua trajectòria com a esportista sinó també pel seu treball dins de diferents clubs. Mancebo és directiu del Club Martínez Valls Bàsquet, del Club Esport Base Ontinyent i del Club Ciclisme Ontinyent, a més de vicepresident de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana. D’altra banda, l’últim guardó especial va ser per Toni Soler, el tècnic esportiu municipal, qui fa més de 25 anys que treballa per l’esport a Ontinyent.