Torna l’alarma sobre verí per a gossos en el Mestre Ferrero

Per desgràcia, aquesta no és una història nova. Cada cert temps torna l’alarma. Gossos enverinats per substàncies deixades per individus, per dir-ho d’alguna manera, en parcs, carrers i zones verdes.

Dimecres passat, un veí de la zona del parc Mestre Ferrero passejava amb la seua gossa. En un cert moment del passeig, la seua mascota trobava un objecte esfèric amb el qual alegrement es posava a jugar. Com qualsevol propietari responsable, aquest veí reparava en això. “Era com una pilota rosa, de textura com de plastilina i amb unes boles de color negre dins. Em va semblar una cosa sospitosa i vaig decidir anar al veterinari”, explica el denunciant.

D’aquesta manera, conta que el veterinari va indicar que al seu paréixer “podria tractar-se de mata-rates” i li recomanava posar-lo en coneixement de les autoritats. A més, de manera preventiva va receptar a l’animal un tractament amb carboni actiu. Afortunadament, la gossa està bé, però aquest veí ha volgut contar la seua experiència no sols per als propietaris d’altres gossos, sinó perquè “en aquesta zona hi ha molts xiquets xicotets i pot ocórrer una desgràcia”.

L’home va acudir a la Guàrdia Civil, que li va remetre a la Policia Nacional, emportant-se la substància sospitosa i fent-se càrrec del cas. Des de la Policia Nacional no han pogut confirmar denúncies sobre aquests fets per la llei de protecció de dades, però sí que afirmen que no s’han produït telefonades per fets similars.

Les dades més rellevants

  • Un veí del barri de Sant Josep trobava, mentre passejava amb la seua gossa, al parc Mestre Ferrero una esfera rosa de textura blana i amb unes boles en el seu interior.
  • Un veterinari va estimar que podria tractar-se de mata-rates i va receptar un tractament en animar davant un possible enverinament.
  • Una usuària alertava fa dos dies d’altres possibles casos al parc Mestre Ferrero.
  • Una altra veïna de la zona ha traslladat a aquest periòdic la seua preocupació perquè en els últims dies “han desaparegut els gats de les colònies que hi ha al parc”.
  • El denunciant afirma haver posat en coneixement dels fets a les autoritats.
  • Cal recordar que en 2021 es van produir fets similars en la zona del parc Pere IV. Almenys quatre gossos van ser enverinats, arribant algun a morir. La Guàrdia Civil va arribar a investigar a un home com a presumpte responsable.