Conselleria manté l’obertura del nou hospital en abril

El 13 d’abril de 2023 era una data històrica per a la ciutat d’Ontinyent en matèria sanitària: el nou Hospital d’Ontinyent obriria les portes amb el servei de Consultes Externes. Però un dia abans, des del departament de salut Xàtiva-Ontinyent s’anunciava que “per problemes tècnics sobrevinguts, no es podran obrir les Consultes Externes en el nou Hospital General d’Ontinyent el dia 13 d’abril, tal com estava previst”.

La notícia suposava una maçada, ja que aquesta era la data d’obertura que ja comptava amb pacients citats per a estrenar les noves instal·lacions i que el mateix departament de salut havia anunciat també en Twitter.

“No és una demora”

No obstant això, des de la Conselleria de Sanitat han informat que “la data d’obertura estava prevista per a abril, com va dir el conseller en la seua visita, però no s’havia marcat la data exacta. Per tant, des de la Conselleria de Sanitat no podem parlar d’una demora, ja que encara queden dies d’abril al davant i no s’havia donat un dia concret”.

Encara que la nota de premsa no recollia la data exacta, el conseller en la seua visita a la fi de març, va confirmar als mitjans que s’obriria “en quinze dies”. Des de l’administració autonòmica matisen que “si bé està tot preparat per a posar-ho en marxa, en aquestes dates estan fent-se les últimes comprovacions de funcionament dels subministraments bàsics, per a garantir que tot anirà de manera òptima, el dia que s’acorde obrir”.

Per part del Govern d’Ontinyent lamenten que no s’haja obert en la data anunciada, ja que ja hi havia pacients citats, però que aquest “ensopecs per aspectes tècnics o electoralistes, no entela el fet d’haver construït el nou Hospital, encara que tarde unes setmanes o uns mesos a obrir”.

En tot cas, l’obertura de l’Hospital es farà de manera escalonada, programa que es pot dur a terme perquè les instal·lacions disposen de quatre blocs independents. La primera unitat prevista era la de Consultes Externes que actualment compta amb 19, mentre que en el nou seran 37. El pla progressiu està previst que siga en un termini de set mesos perquè al desembre estiga a ple rendiment. El següent servei previst per a entrar en funcionament serà el de Salut Mental, que ara està en el centre de l’Av. Albaida.