Tot a punt per a la gran carrera 5K del diumenge a Ontinyent

Serà una carrera curta, molt competida, vistosa i matinera. Comença a les 9 del matí i, segons avança l’organització, ja són prop de mil els atletes inscrits en aquesta prova. Darrere de la convocatòria està KM42 i també un ampli ventall d’empreses patrocinadores que han fet possible l’esdeveniment esportiu que tracta de consolidar-se a Ontinyent com una prova de referència al calendari anual.

És la segona edició d’aquesta 5K a la capital de la Vall d’Albaida. I no sols es tracta d’una competició perquè hui i demà van a viure’s una sèrie d’activitats al voltant de la prova, iniciatives formatives i de divulgació. Al Campus de la Universitat de València, on s’imparteix el grau de Ciències de l’Esport, s’ha realitzat una activitat de divulgació esportiva amb taula redona on s’han abordat temes com ‘La gestió de la fatiga i el descans en la preparació física’ o ‘Dones en forma’. Després s’han visitat les instal·lacions esportives municipals i s’ha compartit un temps amb jóvens atletes.

Dins del tour per a visitar els diferents espònsors que han donat suport a la iniciativa, els atletes més destacats han visitat la Clínica Vitaldent on han estat atesos per la seua directora Mª José Martínez qui els ha explicat la necessitat i els beneficis de tindre una bona higiene bucal. A més els ha regalat un raspall elèctric als integrants d’aquesta delegació d’esportistes en la qual destaca el nom de Martín Fiz, campió mundial de marató en 1995 i subcampió mundial en 1997.

Però, a més de Martin Fiz, també estaven presents altres atletes destacats com Javier Guerra, Nacho Giménez, Ismael Allagui, Laura Méndez i Ainhoa Martin. Tots ells participaran en la prova d’aquest diumenge.

Demà dissabte, a partir de les 11 al Poliesportiu n’hi haurà un entrenament popular i per la vesprada es repetiran les xarrades i el debat amb les mateixes temàtiques que s’han oferit a la Universitat.