Tota la programació entorn del 8M: manifest, activitats culturals i molt més

Foto d’arxiu del Dia de la Dona.

“Un 8 de Març amb sororitat i germanor entre les dones, baixel lema ‘Juntes Sumem’. Una programació per a sumar juntes per la igualtat, els drets socials i la pau, en uns moments on la defensa d’aquests tres aspectes és molt necessària”. Així definia la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, la celebració del Dia Internacional de les Dones, amb motiu de la qual el consistori impulsa una programació que inclou activitats en els mesos de febrer a maig.

Pel que fa al dia central, que tindrà lloc aquest dimarts, es realitzaran dues lectures del manifest del Dia de la Dona: a les 12 h, en la plaça de l’Ajuntament, i coincidint amb la col·locació d’una pancarta reivindicativa; i, d’altra banda, a les 19 h, en la plaça de Sant Domingo, on tindrà lloc també l’acte ‘Dona i Comerç’, organitzat per Comerç In.

Ana Ferrero explicava que en aquest acte es retrà homenatge a una dona “que ha tingut un paper molt actiu a la ciutat“, el nom de la qual es mantindrà en secret fins a aquest dia. Un acte amb el qual, explicava, “es vol posar en valor el paper de les dones com a dinamitzadores socials a la ciutat”.

Monòleg de Patricia Sornosa

Tot seguit, a les 19.30 h, en el Teatre Echegaray, es durà a terme l’actuació de la monologuista i comunicadora feminista Patricia Sornosa, que presentarà el seu espectacle ‘Desaparezca aquí’, on convidarà a la reflexió lògica des de l’humor. L’activitat tindrà entrada gratuïta fins a completar aforament.

A pesar que la data central serà el 8M, la programació inclou diverses activitats tant abans com després d’aquesta data. Així, des del mes de febrer en els centres educatius està duent-se a terme el projecte educatiu ‘La peluca de Luca’; i a la Casa de Cultura es pot visitar l’exposició fotogràfica ‘Dones i resistència. València 1931-1939’.

La resta de la programació inclouen una ‘Escape Room’ per a l’alumnat d’ESO (del 7 a l’11 de març); la ‘Cursa de la Dona‘ que organitzen el club Planifica i Evoluciona Dulce Bebe i la regidoria d’Esports (13 de març); les exposicions ‘Dons pioneres en els bandes de música‘ i ‘Els nostres compositors‘ de la mà de la Societat Unió Artística Musical a la Casa de Cultura (18 al 28 de març); l’espectacle cultural ‘Memòries líquides, veus dels bugaderes‘ en la plaça de Sant Domingo (26 de març) i l’exposició ‘Dons del Món’ de Creu Roja, en el Museu MAOVA (del 7 abril al 7 de maig).