Tota la programació de Sant Antoni amb canvis inclosos

“Tot va avant”. Aquesta és la frase que la Junta Permanent de les Festes pronuncia a tan sols unes hores de començar el cap de setmana gran de les festes a Sant Antoni Abat. Aquest crit de festa, després del parèntesi de 2021, va acompanyat de novetats i també de modificacions pròpies de la situació de pandèmia que s’està vivint. La jornada de hui dissabte comença amb la plantada de les quatre fogueres que, segons l’organització, “mantenen la seua ubicació tradicional, per tal que no es concentre un gran nombre de públic en una sola”.

Dissabte de matí es caracteritza per estar dedicat a les menudes i els menuts de la casa. Enguany, com a novetat, en compte de tallers actuarà el grup musical de rock valencià ‘Ramonets‘, en la plaça del Barranquet, a partir de les 11.30 hores. Cal nomenar que se suspén l’actuació de la Muixeranga de la Vall d’Albaida. Una de les modificacions significatives és el trasllat del porrat al carrer Santa Anna. “Hem pensat que com el carrer Sant Antoni concentra un gran nombre d’actes, és una bona idea traslladar les paradetes al carrer Santa Anna, que és ample i així repartir la gent”, informen des de la Junta Permanent.

Un altre trasllat serà el de l’actuació de l’orquestra Valparaíso, del carrer Sant Antoni, a la plaça del Barranquet, on el públic disposa de més espai per mantenir la distància. Pel que fa a la benedicció dels animals, serà a la porta de l’Ermiteta, però intentaran establir-se mesures per evitar que la gent participant s’amuntone. A més a més, el pa es lliurarà en bosses individuals, tancades. En qualsevol cas, des de l’organització es fa una crida “al civisme de la ciutadania, que porten mascareta i guarden les distàncies”.