Totes les incògnites que encara hi ha de la mort del menor a una fàbrica

Yordan i Malinka, els pares d’Ivo Ivanov, el menor de 13 anys que va morir el 25 d’abril del 2022 en precipitar-se d’una altura de huit metres, des de la teulada de la fàbrica abandonada de l’antiga Industrias Jordà, a la zona del Tabalet, al costat de l’Avinguda Ramon i Cajal, continuen esperant aclarir el que va passar aquella tràgica vesprada-nit.

Des de la part de la família d’Ivo s’entén que ha pogut existir indefensió “ja que no es va practicar cap mena de diligències per aclarir els fets”. A l’aire han quedat algunes qüestions. “L’autòpsia data l’hora de la mort entre les 21 i les 23 hores, per tant no sabem si Ivo haguera pogut sobreviure si se li haguera auxiliat. S’apunta que la mort es va produir per un traumatisme però no sabem què va passar abans”.

A més hi ha obertes altres incògnites sobre la situació de la nau abandonada. Els terrenys havien estat adquirits, en copropietat, per part de la firma Divergent 3000 SL, amb seu mercantil a Terrassa que pretenia construir 224 vivendes a la zona. Tot i això, la promoció immobiliària mai es va materialitzar. L’any 2018 l’Ajuntament d’Ontinyent va instar la demolició després d’instruir un expedient que declarava en ruïna l’edifici fabril. Tampoc no es va enderrocar. L’accés de menors i joves era constant ja que la tanca existent era deficient. Setmanes després del succés que va acabar amb la mort d’Ivo alguns accessos van aparèixer tapiats. “El que ens mou és saber la veritat. Va ser un accident, però què ho va provocar?”, segueixen preguntant els pares de l’Ivo.