Tres anys després, 1.025 xiquets tornen als campaments

Foto Arán Reig.

Els moviments juvenils de la ciutat d’Ontinyent, esperen ansiosos durant tot l’any al fet que arribe l’activitat més esperada, el campament. Fa més de dos anys que estan parats, sense poder fer activitats tal com es feien abans que la pandèmia arribés a les nostres vides. La tornada a la normalitat ja és ací i els moviments juvenils de la ciutat d’Ontinyent preparen els campaments. Els més desitjats dels últims anys.

De nou s’obren les portes al millor moment de l’estiu. En el qual toca viure lluny de la connexió a Internet, de les comoditats de casa i dels pares. És moment de gaudir de la naturalesa, del temps amb amics i de totes les activitats programades. Els moviments juvenils durant la pandèmia sentien la incertesa de saber si algun dia podrien tornar a fer activitats com abans, ja que tot estava paralitzat. La gent sentia por al contagi i, per tant, a ajuntar-se amb moltes persones. “Les restriccions i limitacions van fer que canviaren la manera d’acomplir les activitats“, diu Sergio, coordinador dels Scouts.

A l’inici de l’any semblava que tot anava a continuar igual, però gràcies a l’evolució de la COVID-19 i l’eliminació de la màscara, s’ha aconseguit arribar a una normalitat el més semblant a la d’uns anys enrere. Durant el camí ple d’incertesa, molts xiquets s’han desapuntat dels moviments. Uns altres, en canvi, han continuat per a complir el somni que tot nen té quan és petit, passar el màxim temps amb els seus amics.

A la fi ha arribat l’estiu i amb ell, els campaments que els monitors dels moviments juvenils de la ciutat han preparat amb il·lusionats, “fa molts anys que estem sense poder gaudir aquesta experiència”, afegeix María López, coordinadora dels Júniors de Sant Rafael. Després de les conseqüències que ha deixat la pandèmia, els moviments han hagut de reinventar-se. Els Júniors de Sant Rafel s’han unit als Júniors de Bocairent per a obtenir que els xiquets tinguen una experiència més enriquidora.

1.025 xiquets de campament

Enguany se’n van de campament 1.025 xiquets de la nostra ciutat. Fent una comparació amb l’any previ a la pandèmia, el nombre de xiquets s’ha mantingut considerablement. “Nosaltres sí que ens esperàvem aquest acolliment, els xiquets tenien ganes, ja que molts d’ells mai han tingut l’oportunitat d’anar-se’n de campament”, afegeix Manolo Martínez, coordinador dels Júniors de Sant Josep. Aquest moviment ha estat el que més xiquets ha mobilitzat amb un total de 800 de diferents edats que participaren tres campaments diferents.I es que després de dos cursos sense campament, els Juniors de Sant Josep han tornat a omplir aquest dilluns els carrers del barri, a primera hora del matí, de camises verdes, panyoletes i motxilles en direcció al recinte firal, on esperaven 5 autobusos per a prendre rumb al campament de Talayuelas. Quasi 300 persones entre xiquetes, xiquets, educadores, educadors i cuineres es preparen ja per a gaudir d’un gran nombre de jocs, activitats i temps d’equip

La normalitat ha arribat i la por cada vegada és menor, els xiquets volen tornar a gaudir dels seus amics i de les noves amistats que faran gràcies als campaments. Els cinc moviments juvenils de la ciutat han preparat el campament molt il·lusionat. “Tenim les expectatives molt altes, tenint en compte que venim d’un període de dos anys en els quals no hem pogut realitzar una de les activitats més esperades”, diu Raquel, coordinadora del Moviment Juvenil de Santa María.

No ha estat fàcil arribar ací, però és el moment. Per fi volen els campaments dels moviments juvenils de la ciutat amb més il·lusió que mai. Tres generacions experimentaran per primera vegada la separació dels seus pares, per a gaudir d’unes setmanes al costat dels seus amics i monitors. Viuran com és el món sense tecnologies, com la comunicació no sols es fa a través d’un telèfon o d’una consola. Viuran el millor moment de l’estiu de tot xiquet.