Tres empreses d’Ontinyent apliquen l’Agenda 2030 de les Nacions Unides a la seua activitat laboral

Tres empreses capdavantares d’Ontinyent SG Hogar, Casa Mediterránea i Grupo Maya apliquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides a la seua empresa. Així es va exposar durant les jornades “Agenda 2030. Treball decent i creixement econòmic” organitzades per l’Acord Territorial per l’Ocupació Ontinyent-Ibi-Alcoi (ACTAIO), que impulsen els ajuntaments d’aquestes localitats junt amb sindicats i associacions empresarials.

Durant les jornades, que van comptar amb la participació de 200 persones, Marian Bonías (Grupo Maya); Sergio Gramage (SG Hogar) i Paloma Gramage (Casa Mediterránea) van destacar l’aplicació de la flexibilitat horària la qual cosa permet garantir una conciliació personal, familiar i professional alhora que mantenir la productivitat. Així mateix, totes tres van exposar l’aplicació de Plans d’Igualtat per assegurar la participació efectiva de les dones a tots els nivells de la vida (ODS 5) i la conciliació personal, familiar i professional. D’altra banda, també van presentar el reciclatge i l’economia circular com una ferramenta per al futur de les empreses i la innovació en la utilització de materials per a la producció de nous productes, el que s’emmarca dintre de l’ODS 8.

En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Juan Pablo Úbeda, que participava en l’acte de cloenda, valorava la qualitat de les empreses d’Ontinyent que “han sabut reinventar-se no sols en la producció de nous productes sinó en la manera de treballar” i que trenca definitivament amb el plantejament tradicional “on ja no hi ha tantes jerarquies, el que genera més implicació de totes i tots els treballadors” adaptant-se als plantejaments de les Nacions Unides i d’Europa.

Junt amb aquestes ponències, les Jornades van contar també amb la participació de representants del projecte Trèvol, Creu Roja i Cáritas, així com els sindicats UGT i CCOO i les associacions empresarials COEVAL, IBIAE i FEDAC i es van tractar també temes de gestió de la salut i riscos laborals o la transformació digital.