Tres ontinyentins guanyen 11 premis en la gala del disseny valencià

Tres prestigiosos estudis de disseny ontinyentins han brillat a la gran festa del sector, per alçar-se amb 3 ors, 7 plates i un reconeixement d’impacte positiu. El més destacat és que han estat guardonats pels seus companys de professió, als premis ADCV 2024, organitzats per l‘Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’estudi{H}ac – jmferrero; Democràcia i Odosdesign. La gala tenia lloc el passat dijous al Teatre Auditori Municipal d’Aldaia, on s’han reconegut 78 obres, 11 de les quals corresponen als tres estudis esmentats. Com expliquen des de l’associació, la VII convocatòria dels guardons al millor disseny de la Comunitat Valenciana es va tancar amb 476 obres inscrites, que es van sotmetre a la 1a fase de valoració. En total, 236 la van superar i se n’han premiat 78”.

En el cas d’estudi {H}ac – jmferrero ha estat reconegut amb dos ors a les categories de disseny de producte: un or per mobiliari d’exteriors per Sunmoon, dissenyat per a l’empresa italiana Varaschin, del qual el jurat destaca que “és una proposta intel·ligent i atractiva que integra diferents necessitats tècnic-funcionals i ofereix versatilitat de composició, configurant un elegant sistema modular de pèrgola”. I l’altre or, en mobiliari auxiliar, per Feel free, concebut per a la firma Kriskadecor, del qual es posa en relleu per part del jurat, “la intel·ligent manera d’independitzar la cortina de l’espai on es col·loca, gràcies a un senzill suport rail”.

L’estudi Democràcia ha rebut un or, en la categoria gràfico-identitat corporativa, pel seu treball La Filmoteca, per a l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, “per la perfecta execució en què tots els elements donen un resultat dinàmic i sorprenent ”. També ha estat distingit amb tres plates: en la mateixa categoria per Zissou, per a Zissou Producciones; en gràfic -cartell, Design Market Barcelona, ​​per a FAD – Design Hub Barcelona i en la categoria gràfic-imatge coordinada, han premiat el disseny Mutesac, per a la Mostra de Teatre Espanyol d’Autors Contemporanis. Tot són dissenys de Javi Tortosa i Josep Lozano.

Les quatre plates d’Odosdesign corresponen a categories de mobles: per a interiors, Dorik per a l’empresa Actiu; per a exteriors, Cacau per a Diabla i en mobiliari auxiliar, Vertisol Rugs, per a l’empresa Vertisol. La quarta plata ha estat a la categoria de gràfic – direcció d’art per a la Campanya Fira Hàbitat València 2023, de Fira València. A més, aquest estudi ha rebut la distinció impacte positiu, per la seua sèrie de mobiliari per a interiors, Nuvol-Creavalo, per a l’empresa Punt Mobles, col·lecció realitzada amb materials reciclats provinents de deixalles tèxtils i del sector de l’automoció. “Un projecte que exemplifica una de les estratègies clau per impulsar la circularitat, a través de la recuperació de residus”.