fbpx

Tres projectes trencadors reben el ‘Xec Innovació’

Categories Portada, Societat

La primera convocatòria d’ajudes del ‘Xec Innovació’ creat per l’Ajuntament d’Ontinyent recolzarà tres projectes empresarials. Un d’ells és la posada en marxa a la ciutat de la primera empresa de palletes ecològiques d’Espanya. Igualment, l’Ajuntament també ha aprovat ajudes a dues empreses tèxtils locals que aposten per la implantació de nous sistemes de producció ecològica i reducció de residus, respectivament.

Bio Straw Europe, SL (Biopajitas), que fabricarà palletes de paper i cartó amb un sistema de producció responsable i ecològic, s’atorga una subvenció per cobrir despeses de constitució de l’empresa, paper, maquinària i despeses d’arancels-aduana. Segons s’ha explicat des de l’empresa, el seu producte pretén ser una alternativa ecològica i sostenible als 5.000 milions de palletes de plàstic que es consumeixen a l’any a Espanya, majoritàriament importades de la Xina.

Un altre projecte beneficiari del ‘Xec Innovació’ és el plantejat per Nueva Textura SL, una empresa que fabrica i comercialitza articles tèxtils com un model de funda elàstica que s’adapta a la fisonomia dels sofàs sense crear les deformacions i arrugues de les fundes tradicionals.

Finalment, Punt Nou SL (Babidu), empresa de fabricació de prendes per a la primera infància, ha obtingut una subvenció per cobrir despeses de la implantació del sistema ‘Lean Manufacturing’, un mètode de producció que aposta per la reducció al màxim dels residus generats i la utilització dels recursos estrictaments necessaris, augmentant al mateix temps la productivitat, reduint costos i millorant la qualitat del producte.

Tal com explicava l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, les ajudes del ‘Xec Innovació’, que permeten subvencionar amb fins a 5.000€ activitats on es faça utilització intensiva de nova tecnologia, es genere ocupació, es compte amb un alt valor afegit i s’aposte per la sostenibilitat.

error: