Tres projectes trencadors reben el ‘Xec Innovació’

La primera convocatòria d’ajudes del ‘Xec Innovació’ creat per l’Ajuntament d’Ontinyent recolzarà tres projectes empresarials. Un d’ells és la posada en marxa a la ciutat de la primera empresa de palletes ecològiques d’Espanya. Igualment, l’Ajuntament també ha aprovat ajudes a dues empreses tèxtils locals que aposten per la implantació de nous sistemes de producció ecològica i reducció de residus, respectivament.

Bio Straw Europe, SL (Biopajitas), que fabricarà palletes de paper i cartó amb un sistema de producció responsable i ecològic, s’atorga una subvenció per cobrir despeses de constitució de l’empresa, paper, maquinària i despeses d’arancels-aduana. Segons s’ha explicat des de l’empresa, el seu producte pretén ser una alternativa ecològica i sostenible als 5.000 milions de palletes de plàstic que es consumeixen a l’any a Espanya, majoritàriament importades de la Xina.

Un altre projecte beneficiari del ‘Xec Innovació’ és el plantejat per Nueva Textura SL, una empresa que fabrica i comercialitza articles tèxtils com un model de funda elàstica que s’adapta a la fisonomia dels sofàs sense crear les deformacions i arrugues de les fundes tradicionals.

Finalment, Punt Nou SL (Babidu), empresa de fabricació de prendes per a la primera infància, ha obtingut una subvenció per cobrir despeses de la implantació del sistema ‘Lean Manufacturing’, un mètode de producció que aposta per la reducció al màxim dels residus generats i la utilització dels recursos estrictaments necessaris, augmentant al mateix temps la productivitat, reduint costos i millorant la qualitat del producte.

Tal com explicava l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, les ajudes del ‘Xec Innovació’, que permeten subvencionar amb fins a 5.000€ activitats on es faça utilització intensiva de nova tecnologia, es genere ocupació, es compte amb un alt valor afegit i s’aposte per la sostenibilitat.