Quasi 300 alumnes han participat ja en el concurs Ficcions

Un total de 290 alumnes de 38 centres educatius de la Comunitat Valenciana participen en el concurs de creació literària enfocat a joves de 14 a 18 anys. L’IES Cayetano Sempere d’Alacant és de moment el centre més participatiu amb un total de 47 inscrits.

En total, Ficcions porta un total de 2.048 joves inscrits de 198 escoles d’arreu del territori de parla catalana. Més en concret, a la província d’Alacant participen 121 alumnes, de Castelló 85 i de València un total de 84.

El concurs “Ficcions, l’aventura de crear històries” està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursen 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants. Així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.

Prenent un dels cinc inicis de novel·la que es proposen (Bitllet d’anada i tornada de Gemma Lienas, El Navegant de Joan-Lluís Lluís, Canto jo i la muntanya balla d’Irene Solà, Història de Leandre i Hero de Joan Roís de Corella i Kafka i la nina que se’n va anar de viatge de Jordi Sierra i Fabra), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega. Els alumnes podran participar tant individualment com en grup de fins a tres persones.

Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es van activar el passat 1 d’octubre i segueixen obertes per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys fins al dia 3 de febrer a través de la pàgina web: www.ficcions.cat.