fbpx

Tret d’eixida per als càrrecs de les Festes 2023

Punt d’inici per als nous càrrecs. A l’acte de la presentació dels logos que identificaran la comparsa durant tot l’any. Avançant en el temps l’acte i canviant-lo de dia. A dissabte pel migdia.

Cides, Mossàrabs, Cruzados i Benimerins han donat a conèixer les imatges que els representaran durant l’any de Capitania i Ambaixada.

Els Cides, que ostentaran la seua quarta capitania, han construït eixa imatge a partir de la pròpia paraula del Cid, una idea creativa obra de Sergio Juan. La comparsa vol que la flama i la llar siguen els símbols que els identifiquen en un any tan important.

La capitania mora dels Mossàrabs ha pres com a símbol que els faça reconèixer l’estela que deixen els colors blau, roig i groc sobre qualsevol llenç. Eixa és la proposta de Jordi Gil que es va imposar en el concurs intern d’una comparsa que, a més, es diposa a celebrar el seu 75 aniversari.

Els Cruzados han presentat el seu símbol, obra de Luis Calabuig, elevant-lo a la categoria de relíquia, basant-se en la creu.

A partir de la història d’un personatge en el qual es fonamentarà l’ambaixada, s’ha creat el propi logotip dels Benimerins, obra de Judit Martínez. El turbant com a element simbòlic del personatge però també amb la mitja lluna i l’estrella amb que tots reconeixen la comparsa.