El tancament de la planta de medicina interna va afectar un total de 92 pacients

La promesa del Departament de Salut i dels responsables de la sanitat autonòmica era que la mesura tenia caràcter provisional i que després de passar l’estiu, a l’octubre, es tornaria a reobrir la planta de medicina interna de l’Hospital General d’Ontinyent que ha estat tancada durant aquests tres mesos i que va deslligar una convulsió pública amb manifestacions de repulsa cap a la mesura. La mesura adoptada aquest estiu afectava un total de 92 pacients que han hagut de ser traslladats a Xàtiva perquè requerien un ingrés superior a les 48 hores.

La gerència del departament assegurava a aquest periòdic recentment que des del passat dissabte 1 d’octubre “el servei es reprén amb els mateixos facultatius que tenia abans del tancament temporal, és a dir dos metges i un tercer de reforç si es produeix una situació eventual de major nombre d’ingressos”. La gerent de l’àrea, Margarita Llaudes afirmava que el mateix dissabte ja faria “acte de presència un mèdic internista que valorarà als pacients ingressats”.

Serveis recuperats

La gerent també avançava que, a més, es recuperarà en les pròximes setmanes la consulta de neurologia a Ontinyent per a això ja s’ha llançat a bossa una oferta de treball per al departament. També s’ha tornat a obrir el servei de dermatologia al cap d’un any en el qual va quedar vacant després de marxar-se l’anterior titular de la plaça.

Llaudes recordava que el succeït aquest estiu “no ha estat un problema exclusiu d’Ontinyent sinó que ha estat generalitzat en l’àmbit de medicina interna en tot l’estat espanyol”. Ha reconegut l'”impacte social” que va tenir la mesura de tancament de la planta encara que matisava que “des de la gestió sanitària hem prioritzat l’impacte en la salut dels pacients. El pacient d’Ontinyent ha tingut llit assegurat a Xàtiva”.