Troben més de 12.500 kilos de marihuana a una finca d’Ontinyent

És, sens dubte, la major quantitat decomissada a la història d’Ontinyent. Fins a 12.500 kilos de marihuana va trobar la Guàrdia Civil a una finca del terme municipal en una operació que s’ha perllongat durant més d’un any i que s’ha portat a terme baix el nom de Terragreen.

L’operació ha permès la desarticulació d’una organització criminal i ha comportat la detenció de cinc persones, a més de mantindre una investigació sobre altres dos.

L’operació es va iniciar al 2022 a una finca d’Ontinyent. Aquesta finca era una propietat que s’havia venut temps arrere però que, mitjançant procediment judicial, havia estat recuperada pel seu anterior i legítim propietari. Al tornar els propietaris a ocupar-la van trobar una gran quantitat de substància vegetal que havia estat abandonada precipitadament.

Aquesta substància va ser portada a analitzar, confirmant-se que no tenia un contingut rellevant de THC, no obstant, estava inclosa a la llista I de la Convenció Única de 1961 de les Nacions Unides com a estupefaent. A causa de la ingent quantitat trobada, el seu ús només podria servir per augmentar enganyosament el volum de partides de marihuana amb contingut de THC destinades al tràfic internacional de drogues o el seu desviament al mercat negre.

Fruit de les tasques de recerca es va poder identificar els propietaris, conèixer l’origen de la substància confiscada i aturar 7 persones vinculades amb l’activitat suposadament delictiva. També es va realitzar un registre en una nau industrial a la localitat de Palma de Gandia, on es guardava material per al cultiu indoor de cànnabis i minat de criptomoneda.

Finalment, l’operació va culminar amb la detenció de 5 hòmens d’edats compreses entre els 40 i els 60 anys de nacionalitats espanyola i marroquina. A més, s’han investigat dos hòmens més de 40 i 50 anys i de nacionalitat marroquina. A tots ells se’ls atribueix un delicte de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

La investigació ha estat duta a terme per l’Equip de Policia Judicial d’Alfafar. Les diligències han estat lliurades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 d’Ontinyent.

Ací teniu el vídeo de l’operació de la Guàrdia Civil.