Ultimen un habitatge per a malalts mentals

Ja s’estan ultimant els treballs de rehabilitació i adequació d’una casa de propietat municipal, ubicada en el Poble Nou, i que podran habitar, a partir del pròxim any, fins a 5 persones amb malalties mentals. Com explicava Vicent Sanchis, president d’ADIEM, la passada setmana, “es tracta d’un habitatge satèl·lit, on viuran persones amb malaltia mental que poden valdre’s per si mateixes i el seu seguiment psicològic es farà des del CRIS”. Una demanda històrica del col·lectiu feta realitat, “gràcies a l’Ajuntament d’Ontinyent”.

Per la seua part, l’alcalde Jorge Rodríguez, apuntava que “el que ha volgut sempre el consistori és donar suport al treball d’ADIEM, i en 2019 hem destinat 200.000 euros a aquest col·lectiu”. Una xifra que s’obté de sumar el cost de la rehabilitació de la casa, de 140.000 euros, els 10.000 euros d’equipament, més l’aportació anual al conveni amb l’associació de 50.000 euros.

Per a l’any 2020, el primer edil anunciava una quantia molt semblant de 200.000 euros, tenint en compte l’aportació per a la posadaen marxa del centre de dia de malalts mentals i el conveni de l’associació. “És molt important aquest suport perquè hem aconseguit rehabilitar una casa en el nucli antic, que era una donació d’un particular, amb un condicionant: destinar-la a usos socials. Per un altre costat, és una aposta per la normalització dels malalts i malaltes mentals, posar a la seua disposició aquest habitatge per a la seua autonomia”.