Un 17% més de famílies i empreses fraccionaran el pagament de tributs en 2022

Un total de 687 famílies i empreses d’Ontinyent fraccionaran en 2022 el pagament dels tributs municipals, el que suposa un augment del 17% respecte a l’any anterior. Es tracta d’una possibilitat que brinda el “Compte Tributari Local” el sistema impulsat pel Govern d’Ontinyent que permet fraccionar els tributs en quotes mensuals al llarg de l’any sense interessos: Impost de Béns Immobles (IBI); impost d’Activitats Econòmiques (IAE); guals; impost de vehicles sobre tracció mecànica o recollida de fem.

La regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, explicava que “el Compte Tributari Local és una eina molt útil per ajudar a la ciutadania a complir amb les seues obligacions tributàries, i que empreses i famílies no es troben tan costera amunt el pagament dels seus impostos”, manifestava. La progressió en les adhesions al Compte Tributari local ha estat sempre ascendent: en 2016 van haver-hi un total de 269 sol·licitants, que en 2017 passaven a 308; en 2018 a 358; en 2019 a 419; en 2020 a 462; i en 2021 a 589; registrant-se en 2022 un augment de 98 persones per a arribar a les 687. En total, des de la seua posada en marxa, el servei ha multiplicat per 2,5 les persones contribuents adherides.

El Compte Tributari Local dona també la possibilitat de rebre de manera gratuïta uns avis via telèfon mòbil de què va a girar-se el corresponent rebut a principi de cada mes. “En definitiva, volem fer més còmode el compliment de les obligacions tributàries”, afegia la regidora. Enguix també recordava que aquest avantatge se suma a l’anunciada congelació d’impostos per a 2022, “una línia per la qual ve apostant aquests anys el Govern d’Ontinyent, la de treballar per mantenir els serveis i poder executar les màximes inversions sense apujar els impostos a la ciutadania”.

Aquesta mesura se suma a altres adoptades en matèria d’ordenances fiscals pel Govern d’Ontinyent “per generar activitat econòmica i ajudar a les persones a fer front a les ferides que ha deixat la pandèmia en l’economia”, assenyalava la regidora. En aquest sentit, les ordenances de 2022 mantenen les bonificacions d’IBI i IAE a les empreses que generen o mantinguen ocupació; també del 50% a les empreses i famílies que aposten per l’autoconsum energètic; o els incentius a les xicotetes reformes d’habitatges, bonificant l’impost de construccions (ICIO) en un 95% a les obres que tinguen un pressupost menor a 60.000 euros.