Justícia incorpora un nou sistema de seguretat als Jutjats d’Ontinyent

La Conselleria de Justícia, Interior i administració pública renovarà aquest mes de gener els arcs de seguretat i els escàners de rajos X dels 28 jutjats amb major afluència de públic, un d’aquests és Ontinyent.

En aquest sentit, s’invertiran aproximadament 700.000 euros per a implantar aquests sistemes en els edificis de més de 10.000 metres quadrats que formen part del parc immobiliari judicial valencià.

Aquest projecte finalitzarà en tres mesos i s’ha dissenyat per a millorar la seguretat de plantilles, operadors jurídics, així com dels usuaris de les instal·lacions, han informat des de la Generalitat.

El nou sistema compta amb una tecnologia pròpia basada en intel·ligència artificial per a la detecció de persones, que, a més, permet la mesura de la temperatura després de detectar la cara.

Els nous equips, a més, integren una porta amb un detector de metalls al qual s’incorpora un dispositiu tèrmic per a la detecció de temperatura i registre de persones en temps real per a poder saber, en tot moment, l’aforament dels edificis.

Es tracta d’un sistema molt eficaç de doble verificació i mesurament, sense contacte, amb uns rangs de temperatura entre els 30 i els 40 graus, i una precisió de 0,5 graus centígrads.