Un canvi d’estètica per a dinamitzar el Carrer Major

A vegades l’embolcall, amb el seu paper atractiu i els seus llaços ben nuats, resulta tan interessant com el mateix producte. Així ho ha entés l’administració local que ha tornat a donar-li una ullada al present i futur del Carrer Major. Una mirada d’atenció en profunditat que té com a punt d’arrancada un estudi dels seus aspectes estètics. I, a partir de les deduccions d’aquestes anàlisis, es portarà a terme l’execució de diferents accions que pretenen intervenir en aquesta artèria central amb l’objectiu, una vegada més, “d’intentar dinamitzar-la”, en paraules del regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Innovació i Projectes Europeus, Pablo Úbeda.

Es tracta d’un nou intent. Un més. Però en aquest cas, va més enllà d’incidir en estímuls com les ajudes per lloguers o altres exempcions per fixar-se com meta una “remodelació estètica integral”. L’autocrítica té com a base que els carrers Gomis i Maians presenten, en l’actualitat, “tonalitats grises i fosques en un carrer que, de per si, és massa tancat, amb poca llum”.

 

NOVA IMATGE

El projecte de canvi estètic pretén “dotar al Carrer Major d’una nova imatge, donar-li més color”. I la materialització de la idea passarà pel que diga l’estudi paisatgístic i de mobiliari urbà. L’actuació integral abasta tota la via, des de la Plaça de la Concepció fins a la Plaça Major. Aquesta dinamització, a través del canvi estètic, tindrà una incidència clara en més jardineria i més mobiliari, en els punts que determine l’estudi previ.

Per a tota aquesta actuació, es contempla un pressupost de 76.000 euros al llarg d’aquest 2020 acabat d’estrenar, entre el propi estudi i la seua execució.