Un Cementeri reformat per rebre hui els ontinyentins

El Cementeri Municipal d’Ontinyent presenta un nou aspecte després de la reforma que s’ha portat a terme en els 3.500m2 del pati central i la zona adjacent a l’altar.
Després d’esta gran reforma s’ha seguit duent a terme actuacions i millores “per seguir tenint un entorn segur, tranquil i agradable”, explicava Mercedes Pastor. La regidora de Cementeri explicava que una de les principals actuacions als últims mesos ha estat la substitució de 24 xipresos que presentaven risc de caiguda per arbustos de l’espècie Photinia “que a més permeten visualitzar millor les últimes reformes”.
Altra actuació destacada ha estar el formigonat d’una zona d’encreuament entre corredors al pati IV, on la pluja havia provocat escorrenties de terra que dificultaven el trànsit per la zona. Pastor destacava que la seguretat i “l’accessibilitat han estat dos importants objectius en la gestió del cementeri, per tal que totes les persones puguen transitar còmodament pel mateix”.
Manuel Cuesta explicava les millores executades a l’estacionament del Cementeri, on s’ha anivellat el terreny i repintat la senyalètica horitzontal, entre altres tasques. Tots dos regidors coincidien en destacar el bon ambient de col·laboració existent entre les diferents regidories implicades en la cura i manteniment del cementeri, un treball “molt necessari” per a oferir en les millors condicions possibles en un servei imprescindible per a la ciutadania. Els preparatius per a Tots Sants han comptat també amb la participació de la regidoria de Parcs i Jardins, que a les habituals tasques de manteniment dels elements de jardineria afegeix la preparació dels arranjaments florals per a la decoració extraordinària d’estes dates. Finalment, s’ha recordat que a través de la web municipal es pot accedir al servei online de localitzador de nínxols