Un centre cívic per a revitalitzar el Barri Medieval de Bocairent

Bocairent ja coneix com és el projecte per a convertir un immoble en el centre cívic del Barri Medieval.
La iniciativa es donava a conèixer mitjançant una presentació pública, en el saló de plens de la casa consistorial i va comptar amb la presència del president i de la junta directiva de l’associació veïnal, de l’alcalde de Bocairent i del regidor de Barri Medieval, i de l’equip de Síntesi Arquitectes, redactor del projecte.
El futur centre cívic estarà situat a l’immoble municipal de la placeta de Sant Vicent número 1. Es tracta d’un edifici de tres plantes per al qual s’ha definit un programa funcional a partir de la participació activa dels residents del nucli històric. I és que l’objectiu conjunt de l’Associació Veïnal del Barri Medieval i de l’Ajuntament és que l’espai servisca d’element de revitalització.
En aquest sentit, la proposta presentada per Síntesi Arquitectes preveu la distribució següent: a la planta baixa, un espai de recepció i cafeteria, un magatzem i un bany accessible; a la primera planta, una sala multiusos per a activitats, i a la segona planta, un espai versàtil per a la trobada i la convivència del veïnat. Igualment, la intervenció dotarà d’ascensor l’immoble i renovarà tant la coberta com la façana.
Per a Xavi Pascual, president de l’associació veïnal, “aquest projecte és essencial per a donar un impuls a la revitalització del Barri Medieval i perquè suposarà un espai que volem que siga un punt de trobada per al veïnat del nucli històric i un nexe d’unió entre aquest i la resta del poble”.
A més, Pascual afirma: “És il·lusionant que el projecte es porte endavant i des del veïnat fem una crida a les institucions (Generalitat i Diputació) perquè aposten per la revitalització definitiva del Barri Medieval de Bocairent”. Igualment, el president agraeix el suport de l’Ajuntament i la confiança dipositada en el mateix veïnat per a dissenyar el centre cívic.
Al seu torn, Ximo Carbonell, regidor de Barri Medieval, confirma el compromís del consistori en el centre cívic: “Hem adquirit l’immoble, hem redactat el projecte i ara estem gestionant vies de finançament per a poder executar l’actuació”. En aquest sentit, l’edil s’expressa amb claredat: “És una prioritat per a l’Ajuntament i, per això, treballarem sense descans per a poder fer realitat la iniciativa de la mà de l’associació veïnal”.