fbpx

Un centre cultural de disseny per al barri de Sant Rafel

Cdic seran les noves sigles que tindrà l’edifici conegut com l’antic aulari d’Empresarials o l’antic col·legi Rafael Juan Vidal. Unes lletres que arrepleguen la intenció del consistori ontinyentí, per fer d’aquest espai un punt atractiu de trobada, ja que signifiquen: Centre d’Iniciativa Cultural.

Ara són unes instal·lacions “infrautilitzades” i l’objectiu és “potenciar els seus usos actuals i que la ciutadania puga gaudir d’aquest edifici municipal”, apunta el coordinador de Territori, Jaime Peris. Hi ha una partida de 50.000 euros per escometre la remodelació, que aportarà, a més de disseny, un major atractiu per al seu ús, per part del veïnat.

Està previst que l’obra la porte endavant l’Ajuntament d’Ontinyent amb recursos propis i que “el subministrament del material el facen empreses locals”, afirma Peris. La persona encarregada de dotar d’una unitat de disseny a l’edifici de tres plantes és el despatx ontinyentí Rafa Cub, arquitecte d’interiors. D’una manera més detallada, en la planta baixa es troba una aula de tallers per a la formació polivalent, amb alguns recursos per a cuinar. En aquest espai habitualment tenen lloc els cursets d’inserció laboral per als menors del centre de dia El Rogle.  En la primera planta es troba la Biblioteca d’aquest barri, que ara guanyarà en distribució de la sala, organització i sensació acollidora. Pel que fa a la segona planta, es potenciarà el caràcter de sala multiusos o polivalent per acollir conferències, reunions o jornades, que també estarà dotada amb un projector, a més d’una taula que presidirà l’espai. Segons el coordinador de Territori, està previst que l’obra estiga abans que acabe l’any.