Un grup de joves empresaris ressuscita Paduana

La marca tèxtil Paduana i el seu prestigi han passat generació rere generació i, lluny de quedar-se oblidada en un calaix, ha arribat fins als nostres dies. Un grup de joves empresaris d’Ontinyent ha decidit donar una nova vida a aquesta signatura i que servisca de paraigua comercial per a llançar els seus articles de tèxtil llar. “Després de crear una S.L., vam començar a comercialitzar productes Paduana pagant una llicència d’explotació als antics propietaris. Totes dues parts vam arribar a un acord perquè gent jove li donara nous aires a una marca tan emblemàtica”, expliquen.

El nucli de Paduana 1919 S.L. el formen cinc socis: Sandra Soler, Silvia Valiente, María Valiente, Santiago Tortosa i Albert Valiente. “Som un equip amb un gran departament de disseny, una xarxa comercial d’àmbit nacional, més la gestió externa per a algunes tasques concretes”, expliquen. L’empresa ja comptava amb una marca pròpia, El Vaixell, inventada des de zero. “Després de crear i comercialitzar El Vaixell, amb gran èxit en el mercat nacional, vam voler provar un nou desafiament, amb una marca que va tindre gran renom en el sector del descans”, detallen. No s’han llançat a cegues perquè van realitzar diverses accions comercials i han vist el potencial de la marca, creuen que encara és atractiva en el mercat i que “encara existeix el nom de Paduana en la memòria col·lectiva. Ara s’ha de treballar intensament perquè torne a ser visible”.

En ser propietaris de la signatura, són lliures per a comercialitzar-la en qualsevol línia de producte. Han començat pel llençol d’estiu, el fort de l’empresa, i també s’ha introduït la tovallola, el barnús, el cobertor boutí i d’hivern, franel·la i coralina. “La idea és afermar els productes actuals i anar introduint més, segons les necessitats del mercat nacional i internacional”, destaquen. “Actualment tenim clients de grans superfícies, cadenes de botigues i ens hem obert a grans mercats exportant la nostra marca. No ens posem sostre”, asseguren.