Un Mercat Municipal renovat amb escales mecàniques i cafeteria

Cinc milions d’euros per a millorar les condicions socials, econòmiques i ambientals d’Ontinyent. Així es resumeix el full de ruta que seguirà l’Ajuntament d’Ontinyent per a invertir els fons europeus, obtinguts a través del programa EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Sostenible Integrada), en una transformació global de la ciutat. Un canvi que es farà financerament entre dues parts: el consistori ontinyentí i l’administració europea, amb l’aportació del 50% dels fons cadascun.

Una de les actuacions noves que es recull en aquesta injecció econòmica és la renovació de l’entorn del Mercat Municipal i la instal·lació d’unes escales mecàniques que milloren els serveis i l’accés al Poble Nou per aquest punt tan transitat. Aquests treballs compten amb un pressupost de 385.638 euros, i formen part de l’objectiu temàtic que persegueix promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa.

Aquest impuls a la zona del Mercat Municipal inclou, a més, la instal·lació de cambres de refrigeració per als comerciants i la ubicació d’una cafeteria-restaurant, que estaria obert independentment de l’horari del mercat. També es donarà major protagonisme al vianant al voltant de la instal·lació comercial i es reordenarà l’aparcament, creant una plaça amb arbres i mobiliari urbà. En definitiva, una intervenció per a dotar de protagonisme a aquest espai de comerç pròxim de la ciutat.