Un metge condemnat per abús sexual d’una auxiliar

Un any de presó. Aquesta és la pena a què ha estat condemnat un metge del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent per un delicte continuat d’abús sexual a una companya, concretament a una auxiliar d’infermeria d’Ontinyent.

El judici tenia lloc fa uns dies a l’Audiència Provincial de València. La Fiscalia inicialment demanava una pena de presó de tres anys per un delicte continuat d’abús sexual. Segons mantenia l’acusació pública el juliol del 2021 “el processat va demanar a la víctima que l’acompanyara a la zona de descans del personal, on la va besar en una mà i li va tocar el cul, a la qual cosa es va oposar la dona”. Mesos després, al setembre, “l’home va cridar a la infermera al seu despatx i una vegada allà li va aixecar la samarreta i li va tocar el pit amb les dues mans, fins que la víctima va fugir del lloc”. Durant el judici, l’acusat va admetre els fets i va acceptar una sentència de conformitat pel que se’l condemnava a un any de presó (a la qual no ingressarà en no comptar amb antecedents penals), llibertat vigilada durant un any, la prohibició de comunicar-se i aproximar-se a menys de 200 metres de la víctima durant els dos propers dos anys, entre altres mesures.

Segons ha pogut saber aquest periòdic, el metge acusat va estar suspès durant dos anys de feina i sou, i va tornar al seu lloc de treball un cop finalitzat aquest període, tant a l’Hospital de Xàtiva com al d’Ontinyent.