L’empresa de l’edifici incendiat va deixar penjada un promoció a Ontinyent

Ho publicàvem en la nostra edició de paper del passat dissabte. Existeix una relació directa entre la fallida empresa Fbex, promotora de l’edifici que es va incendiar al barri de Campanar de València, i la ciutat d’Ontinyent.

Fbex Promociones Immobiliarias, la promotora que l’any 2005 va iniciar les obres de l’edifici que va cremar a València dijous ocasionant la mort de deu persones, va presentar concurs de creditors el 2010 i va ser liquidada posteriorment en no poder fer front als deutes contrets amb la banca durant el ‘boom’ immobiliari. Però aquesta empresa va tenir una relació directa amb Ontinyent, ja que el 2013 l’Ajuntament va haver d’anul·lar una iniciativa urbanística que estava concedida a aquesta signatura. Es tractava del programa de la unitat d’execució Germanias 2, al costat del Clariano, que plantejava el desenvolupament de 583 habitatges en una reserva de sòl de 72.889 metres quadrats on s’havia de construir, a més de reservar espai dotacional per a vials, zones verdes i equipament.

La promotora pretenia desenvolupar tota una nova barriada entre la línia del riu i les avingudes de Ramón i Cajal i Tèxtil. Fins i tot es va arribar a parlar, en el cas d’un suposat creixement demogràfic, de plantejar la construcció d’un nou centre escolar per poder donar més servei als futurs alumnes.