fbpx

Un passeig per la Vila acosta l’estat del barri als partits polítics

La nova junta directiva de l’associació de veïns i veïnes de la Vila ha volgut que el primer acte social fora ‘Un passeig per la Vila’. Com han explicat a aquest periòdic “Es tracta d’un acte informal i senzill, però reivindicatiu i sensibilitzador en el qual ens han acompanyat diferents representants polítics, que han pogut conèixer de primera mà el deteriorament d’aquest barri”.

Així, Nico Calabuig Serna, Gabriel Portero Valls i altres membres de Compromís; Rafa Soriano amb els regidors del Partit Popular, Carmen Cambra i Pablo Revert; José Antonio Martínez i companys del PSOE; Andrés Navalón i membres de VOX i Jordi Vicente Alonso, en representació de Podem acudien a la cita. “En definitiva, homes i dones de diferents ideologies que les han deixat a un costat per a compartir amb el veïnat d’aquest barri la decrepitud que pateix. També, en el passeig, ens han fet costat, pares i mares d’alumnat del col·legi La Milagrosa i representants de confraries”, explica la presidenta de l’Associació Veïnal de la Vila, Esther Tauroni.
Amb ells i elles el veïnat va parlar “d’inseguretat, de la perillositat d’habitatges derruïts i abandonats, d’infraestructures deficients, parcs inexistents, il·luminació defectuosa, mobiliari urbà inadequat i, especialment d’oblit per part de les institucions cap a aquest barri i les seues gents”.
Des de l’associació van rebre “empatia, solidaritat i una certa emoció ens ha recorregut a tots i totes quan algú ha trencat el silenci i recordat que la Vila és el cor d’Ontinyent, el nucli medieval i l’origen de la nostra ciutat. Una ciutat que llangueix deixant morir les seues arrels. Us necessitem a tots i a totes per a recuperar la dignitat que mereix aquest barri”, conclou Esther Tauroni.
Aquest model d’activitat tindrà continuïtat i els pròxims col·lectius que visitaran la Vila seran les associacions veïnals de la ciutat.