Una App facilitarà la gestió de les alternatives a les cremes

L’APP municipal incorpora una nova secció per facilitar la gestió de les alternatives a les cremes en la ciutat. La regidora de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Sayo Gandia, presentava hui aquesta nova ferramenta, de la mà d’Iwichain, empresa local especialitzada en la tecnologia blockchain. L’APP permet a la ciutadania accedir, sense haver de presentar instàncies, a serveis com el triturat in situ, la cessió de trituradora domèstica o la recollida a domicili en la zona urbana de les restes en les saques personalitzades, una novetat que també es presentava hui. A més a més es podrà accedir a informació sobre ubicació i horaris de l’ecoparc i l’ecoparc mòbil, o gestionar la declaració de ‘parcel·les sense fum’, que tindran avantatges addicionals.

Sayo Gandia recordava que una de les propostes del procés ‘Ontinyent Participa 2021’ era la millora de les alternatives a les cremes, una línia en la qual s’han anat fent avanços que ara s’amplien amb aquesta APP: “avançar cap a una ciutat sense fum és un dels objectius de la regidoria per a aquesta legislatura, tot sense deixar de donar resposta a les persones que no tenen altra opció que cremar, i que ara mateix tenen dos dies a la setmana per a fer-ho”.

Des d’Iwichain, Víctor Sanchis destacava que la iniciativa és pionera a Espanya, per fer ús de la tecnologia blockchain para realitzar aquestes gestions, el que permetrà portar un millor seguiment d’aquestes, de manera totalment segura per a la ciutadania.

La regidora explicava que “cada volta més gent se suma a la trituració, hem passat de 369 sol·licituds del triturat in situ en 2019 a més de 600 al que portem de 2021, on esperem superar les 800. Amb aquesta APP evitem la incomoditat d’haver de fer cada volta una instància i fem més accessibles els serveis que hem anat posant en marxa”, assenyalava. Gandia agraïa la col·laboració de la plataforma “Stop Cremes” en la posada en marxa de l’aplicació, i destacava que amb l’aplicació que s’està fent del Pla de Residus en aquesta matèria “estem contribuint a evitar emissions de CO₂ i lluitar contra el canvi climàtic, reduint el perill d’incendis i les molèsties i potencials problemes que puga generar el fum”, concloïa.