Una empresa de “big data” xifra en 72.000 els visitants a la Fira d’Ontinyent en quatre dies

La Fira d’Ontinyent reuneix 72.927 persones d’Ontinyent, la Vall d’Albaida i de diversos punts de la Comunitat Valenciana. Així ho constata un informe elaborat per l’empresa Data For Life experta en Big Data gràcies als comptadors instal·lats als diferents espais de la Fira durant els dies 17,18,19 i 20 de novembre.
Aquestes positives xifres que se sumen al balanç positiu d’hostalers, firers i professionals de l’automòbil que han participat en les diferents parts de la Fira durant el cap de setmana. L’informe de l’empresa Data For Life detalla també que el nombre més gran de visitants es van rebre el diumenge 19 amb un 21.999 mentre que el dissabte 18 van ser 19.008; el divendres 17 van ser 16.171 i el dilluns 20 un total de 16.549.
L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “el fet de veure l’avinguda Albaida i Benicadell de gom a gom, rebre la gratitud i l’alegria de professionals de l’hostaleria i de l’automòbil, i la cara d’il·lusió de tants menuts, és molt gratificant per a tota la gent que estimem Ontinyent i la seua Fira”. L’alcalde tenia paraules d’agraïment per a totes les persones que s’han implicat en l’organització de la Fira i també per als efectius de seguretat en un cap de setmana sense incidències al recinte, tot i l’elevat volum de gent que ha acudit.
La regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, coincidia en el bon ambient viscut durant tot el cap de setmana on han estat de gom a gom els diferents espais: La fira d’atraccions i paradetes; la fira de l’automòbil “Firauto” i l’espai gastronòmic “Ontifira” amb música en directe de fins a 11 actuacions musicals de diferents estils musicals i de reconegut prestigi com va ser l’actuació dels nominats als grammy “Plena 79 salsa orquestra”. Així, Muñoz destacava també la bona acollida que ha tingut la primera edició del concurs de la Coca de Fira que ha comptat amb el patrocini de la Diputació de València i reconeixia que “continuarem treballant per oferir cada vegada una Fira millor, però sobretot perquè continue sent un referent”.
Una de les notes destacades ha estat l’afluència de visitants d’altres localitats tant de La Vall d’Albaida, com de les Comarques Centrals i fins i tot de més enllà com València, Dénia o Alacant.
Des de l’Associació de Tallers d’Automoció de la Vall d’Albaida, Ximo Gramage, feia una valoració molt positiva de Firauto 2023, la qual era inaugurada pel President de la Diputació de València, Vicent Mompó, qui s’emportava una coca de Fira i un vi d’Ontinyent. “Estem molt contents. El bon oratge d’aquesta edició ha sigut un dels millors aliats” i descobria que sols durant la Fira s’han venut al voltant de 90 vehicles encara que remarcava “durant la resta del mes de novembre esperem augmentar les vendes respecte a un altre més entre un 30-40% perquè moltes vendes es formalitzen en passar la Fira”.
Des dels firers, Juan Antonio Almazán, valorava molt positivament l’afluència de gent el que ha ajudat que “s’haja incrementat la gent que ha gaudit de les atraccions i de les paradetes”. Cal recordar que com cada any, aquest cap de setmana les atraccions mecàniques romandran al recinte amb preus reduïts. Així mateix, el diumenge 26 de novembre de 10 h a 14 h les atraccions de la Fira tornar a estar sense música ni soroll perquè les persones amb trastorn de l’espectre autista també puguen gaudir de la Fira.
Des del sector de l’hostaleria, Jordi Vidal Gisbert, destacava que ha sigut una edició d’Ontifira en la qual “estem molt contents”. Així, explicava que la programació musical i la presència aquest any del primer concurs de fira al costat del bon oratge “han sigut una combinació perfecta”. De fet, Vidal que indicava que el “dissabte va ser un dia excel·lent” donava les gràcies a l’Ajuntament d’Ontinyent perquè sense la seua implicació seria impossible.