Una jove amb càncer arreplega signatures per a demanar més recursos en sanitat

Alejandra, amb 19 anys ha passat per quiròfan més vegades de les que mai hauria imaginat i, més de les que li haguera agradat comptar.
Tot va començar en juny de 2021, quan li van detectar un osteosarcoma a la cama esquerra. A partir d’aquell moment començaria una llarga trajectòria amb complicacions com la metàstasi en el pulmó.

La jove ontinyentina ha començat una mobilització en la plataforma Osoigo per tal d’arreplegar signatures per a reivindicar dues prioritats molt clares davant el Congrés dels Diputats: investigació i inversió en sanitat.

Qualsevol persona que vulga donar suport a aquesta iniciativa encetada per Alejandra pot votar ACÍ.

“Necessitem que s’invertisca en més personal als hospitals, per a retallar les llistes d’esperes, almenys en el que refereix a pacients oncològics. El càncer no dóna treva, és una malaltia que avança ràpidament, i qualsevol espera pot implicar no arribar a temps. Els pacients necessitem certitud, una actuació a temps i informació veraç”, explica en la seua petició.

Per una altra part, Alejandra reivindica més investigació i nous estudis que “llancen un poc mica de claredat a una malaltia tan desconeguda com la meua. L’osteosarcoma és sempre sinònim d’un diagnòstic desfavorable, perquè no existeixen estudis suficients sobre els tractaments que funcionaran i faran remetre la malaltia. Quan s’incrementaran els recursos destinats a investigar aquest tipus de càncers?”.