Una manifestació recorrerà el centre d’Ontinyent contra la retallada dels serveis sanitaris de l’hospital

El malestar que ha generat l’anunci del tancament de la tercera planta de l’Hospital com a unitat de medicina interna i el seu canvi per a acollir malalts de curta estada havia cristal·litzat en dues manifestacions diferents, però finalment s’han unificat en una, la prevista per a aquest dimarts 28 de juny. La primera d’aquestes, estava prevista per al dilluns 4 de juliol, a les 19 hores, i era convocada per la Coordinadora de Pensionistes de la Vall d’Albaida. No obstant això, han decidit desconvocar-la i unir-se a la d’aquest dimarts.

Tanmateix, el divendres a la vesprada, després de la reunió mantinguda per l’alcalde i la gerència del departament de Salut Xàtiva-Ontinyent es feia pública una segona convocatòria, que s’anticipava en una setmana a la primera i es fixava per a aquest dimarts a les 20 hores. És el mateix Ajuntament el que convoca a la ciutadania. Amb itinerari des de la Plaça Concepció, Carrer Major fins a la Plaça Major. La decisió d’aquesta nova manifestació era una de les conclusions de la reunió que va tenir lloc el dimecres en l’antic saló de plens del consistori entre representats polítics i els col·lectius inclosos en el Consell Veïnal  i el Consell d’Inclusió Social. La manifestació s’articularà baix l’eslògan ‘No a les retallades en sanitat a Ontinyent i comarca’.

Canvi en la tercera planta

La protesta es deslliga després del canvi d’ús de la tercera planta de l’Hospital a partir de l’1 de juliol. Durant el període estival (fins al 30 de setembre), albergarà a ‘pacients que necessiten atenció integral, però no quirúrgica, mentre que els pacients que precisen una assistència més prolongada seran atesos a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva”, tal com s’ha explicat des del departament. La supervisió dels casos, “en tot moment, serà a càrrec d’un/a mèdic internista, qui treballarà de manera coordinada amb el personal facultatiu d’urgències de l’Hospital d’Ontinyent que, si és necessari, comptarà amb reforços de l’Hospital de Xàtiva”, s’afegeix des del mateix departament de salut.

Centres de salut

En la trobada mantinguda aquest divendres entre Jorge Rodríguez i la gerent del Departament, Marga Llaudes, l’alcalde traslladava les inquietuds que han anat generant-se en les últimes setmanes a la ciutat i, en aquest sentit, va demanar aclarir la situació dels tres centres de salut per a aquest estiu, “un extrem que Marga Llaudes confirmava a l’alcalde que en cap cas es produirà”.