Una oportunitat única per a escoltar la música dels càrrecs en un concert

Tot està enllestit per a celebrar el Concert de Banda Simfònica de les festes de Moros i Cristians. Tot per la música, dirigida per Jordi Soler Carbó, ha estat preparant intensament aquesta cita que farà viure un moment únic a tot el públic que visite la Plaça Major, hui dimecres, a partir de les 19.30 hores.

Es tracta d’una cita especial, ja que comptarà amb la participació del Grup de percussió i dolçaines La Colla d’Ontinyent, de manera que s’interpretaran peces per part de cadascuna de les formacions musicals, però també Tot per la música i La Colla compartiran l’escenari al mateix temps, perquè les marxes i els pasdobles ressonen amb tota la seua intensitat.

El concert estarà dividit en tres parts, la primera d’elles inclourà la representació d’Afrika’. Un ballet africà compost per Marcos Verdú. La segona part, serà la compartida per ambdues formacions, i comptarà amb la col·laboració del director de tres de les peces, Jaume Blai Santonja, qui dirigirà ‘A la Xafi’, ‘Naders’ i ‘La Llegenda d’en Ragra’. Finalment, la tercera part estarà dedicada als capitans, ambaixadors i banderers 2022, amb peces que representen els seus càrrecs, on es podrà escoltar ‘Reige’, escollida per l’Ambaixadora i Banderera mores; ‘Mingo’, pasdoble per l’Ambaixador i el Banderer cristians; ‘Masovera’ dedicada a la Capitana cristiana i ‘Abdalà’, marxa mora dedicada al Capità mudèjar.

Bona part del sentiment que transmet la festa ve de la mà de la música, per tant, aquesta cita permetrà fer un recorregut emocional per la banda sonora de les festes morocristianes.

Espectacle infantil

La música també estarà present hui dimecres en un espectacle infantil. Organitzat per l’Ajuntament d’Ontinyent, a partir de les 18.30 hores, la Glorieta acollirà ‘Feretes i Cançonetes’, un festival amb diverses actuacions, que comptarà a Ontinyent amb la participació i el grup de rock ‘Ramonets’.

Nacho Diago va ser guanyador en 2005 del primer premi de màgia al Congrés Màgic Nacional d’Espanya, i compta amb experiència televisiva en sèries com ‘Amar en tiempos revueltos’ en TVE i programes com ‘Nada por aquí’ de Cuatro o ‘Magnífics’ d’À Punt.

‘Ramonets’ adapten al valencià clàssics del mític grup de punk-rock Ramones, amb adaptacions dels textos al valencià i música en directe acompanyats d’un animador que es disfressa, balla, i no para d’animar en cadascun dels espectacles, intercalant cançons amb temàtiques lúdiques i festives amb altres que promouen valors com la igualtat de les persones, el reciclatge o el respecte de la natura.

Ontinyent en concert

Per la nit, a partir de les 23.30 hores, en el recinte del pàrquing de la Paduana tindrà lloc una nova jornada d’Ontinyent en concert. Hui dimecres els grups que tindran tot el protagonisme seran Hermano Salvaje, Lemons i Lisasinson. L’assistència a aquest concert organitzat pel consistori ontinyentí és gratuïta.