S’estima que l’Entrada Mora acabarà a les 02:41 hores de la matinada

La massa festera morocristiana ha engreixat respecte dels últims anys, arribant als 4.814 socis, el dia de hui.

El president de l’entitat, Vicent Pla Vaello, juntament amb el secretari, Javier Moscardó, han fet públic en una roda de premsa dades sobre l’Entrada de Moros i Cristians d’enguany, l’acte més espectacular i amb més difusió de totes les festes. Tot i que en l’edició en paper d’aquest periòdic, del dissabte 20 d’agost, ja es van avançar algunes d’aquestes informacions, ara han afegit de noves.

L’horari estimat per a l’Entrada Cristiana, segons els organitzadors, és que comence a les 18:00 hores del divendres des de l’avinguda Almaig i acabe a les 21:31, al final del recorregut, en la Plaça de la Concepció.

Les estimacions per a l’Entrada Mora, és que arranque a les 22:00 hores i l’última esquadra omeia creue les dues torres del final a les 02:41 hores.

En qualsevol cas, són temps estimats per la Societat de Festers, qui té cura de què la durada de la totalitat de l’Entrada “no s’excedisca”.

Una altra de les dades facilitades ha sigut la desigualtat numèrica de festers entre el bàndol cristià, amb 1.155 components enguany, i el moro, amb 2.375 socis. Al voltant de si preocupa aquesta descompensació que engrandint-se amb el pas dels anys, Vicent Pla Vaello ha explicat que “no és un tema que hem tractat, però en passar festes estarà damunt la taula”.

Pel que fa al repartiment de pólvora, des de Festers han indicat que es repartiran 136 kg per a disparar el dissabte i 157 kg per a disparar la jornada de les Ambaixades, dilluns. “Per normativa hi ha unes hores límits de diferència entre el moment de repartir la pólvora i no es compta el cap de setmana, cosa que ens permetria repartir la pólvora en un sol dia. Però no arribem per a l’edició d’enguany, per tant, es reparteix en dos dies i es tindrà en compte per al pròxim any”.

A les preguntes de la premsa, el president informava al voltant de la venda de cadires, assegurant que “es van esgotar totes les disponibles en la venda presencial, sense que es poguera cobrir tota la demanda” i que el dia de l’Entrada hi haurà disponibles per a la venda 3.000 cadires més al llarg del recorregut, per a comprar-les in situ.