Laia Francés i Andreu Cucart guanyen el concurs infantil de caps d’esquadra

Laia Francés Cambra, de la comparsa Arquers, i Andreu Cucart Revert, dels Moros Marinos, han sigut els guanyadors de la 37a edició del concurs infantil organitzat per la Societat de Festers.

A ritme de ‘Creu Daurada’, Laia Francés va guanyar amb les seues millors armes: un somriure contagiós i la seua capacitat de connectar amb el públic. Habilitats amb la destral no li van faltar, així com naturalitat i destresa per a portar el ritme.

Pel bàndol moro, Andreu Cucart (2:32) conduïa la seua esquadra seguint el pas cadenciós de la marxa ‘Sabat’. Amb un pas marcial i molta elegància, Andreu va destacar per la seua mirada al cel, gest que li va donar molta expressivitat i emoció a la seua actuació.

No obstant això, totes les xiquetes i els xiquets participants van guanyar, per ser capaços de posar-se davant del públic i demostrar les seues habilitats com a caps l’esquadra, que vertaderament és tot un art. Al mateix temps van demostrar la seua fraternitat felicitant els guanyadors amb abraçades i bons desitjos.

L’acte, que comptava amb el patrocini de Kapitalia, ha aconseguit l’objectiu que persegueix: mostrar a la societat el saber fer d’aquestes xiquetes i xiquets conduint les esquadres i despertant en ells l’estima per la nostra cultura. De la mateixa manera serveix d’aparador de l’escola de caps d’esquadra de la Societat de Festers.