Una productora de cine visitarà La Concepción a la recerca de localitzacions

Foto: Antuan Calatayud.

Ontinyent podria ser escenari d’una gran producció de cinema. De moment és una possibilitat, però aquest dijous podria convertir-se en una realitat. Serà, a més, en un projecte que ja portarà caràcter ontinyentí per si mateix, ja que serà el pròxim treball en el qual estarà embarcat Jorge Calatayud, l’ajudant de direcció d’Ontinyent.

En concret, l’escenari que principalment interessa a l’equip de producció encarregat del llargmetratge és el del Colegio La Concepción, especialment la façana d’aquest. Després de rebre el vistiplau del centre educatiu, part de l’equip de la pel·lícula es traslladarà dijous a Ontinyent per a conéixer in situ les instal·lacions del col·legi i veure si és viable mobilitzar els recursos necessaris.

Calatayud es mostra optimista, “em faria molta il·lusió que poguérem portar un gran equip de rodatge al qual va ser el meu col·legi i a la ciutat d’Ontinyent, amb el que això podria suposar” explica. I és que l’ontinyentí va ser alumne d’aquest centre, des de 6é d’EGB fins a finalitzar COU. I encara que té esperances que finalment La Concepción siga la localització triada, matisa que “això és un procés molt laboriós, de setmanes, d’estudiar si és econòmicament viable, de veure que podem construir allí, etc.”.

De moment, encara no es poden fer públics més detalls d’aquest projecte, que podria portar fins a la capital de la Vall d’Albaida a actors i actrius de primer nivell.

DISNEY + I EL TERRAT
Però aquesta no és l’única novetat respecte a la carrera de Calatayud. Acaba d’acabar dos projectes importants. D’una banda, ha finalitzat l’enregistrament de quatre anuncis per a Disney +. En ells, l’ontinyentí ha treballat al costat de la productora El Terrat, i Andreu Buenafuente i Silvia Abril són els protagonistes, encarregats de reproduir en to de comèdia quatre escenes de pel·lícules mítiques de Hollywood, com a Alien o Pretty Woman.

TOSCANA
A més, recentment també ha finalitzat el rodatge de la pel·lícula ‘Toscana’. “Ha sigut un dels rodatges més divertits de la meua carrera professional. Comèdia en estat pur i amb uns actors amb un talent immens per a generar riure” explica, admetent també que tenen una gran quantitat de preses falses “perquè el més habitual era haver de parar pels atacs de riure dels actors i de l’equip”.

‘Toscana’ és el segon llargmetratge del director, i actor, alcoià, Pau Durà. En la pel·lícula, Calatayud també ha compartit treball al costat de Malena Alterio, Edu Soto, Franscesc Orella i Xavier Mira, aquest últim també d’Alcoi. L’ontinyentí va arribar a aquest projecte recomanat per Javier Cámara, amb el qual havia coincidit en ‘Vota Juan’. “El director em va cridar mentre jo preparava la pel·lícula ‘La família perfecta’ al costat de Gonzalo De Castro. Em va fer molta il·lusió perquè he sigut un gran fan de la sèrie ‘Siete Vidas’, on Pau, Javier i Gonzalo intervenien, i d’alguna forma, treballar amb aquests tres ‘monstres’ de la interpretació ha sigut un gran aprenentatge continu. He tingut molta sort”, admet Calatayud, que espera amb il·lusió que el seu pròxim treball li acoste a la seua ciutat.