Una proposta econòmica per a desbloquejar el polígon industrial de Colortex

Divendres passat 23 expirava el termini de 60 dies per presentar propostes per optar a la subhasta del complex industrial on s’ubicava el grup Colortex, una zona amb una superfície propera als 100.000 metres quadradts i que està identificada potencialment com una oportunitat de desenvolupament futur. Segons han explicat fonts properes al procés que s’està tramitant ja s’ha presentat, com a mínim, una primera oferta econòmica per aquests terrenys. De tirar endavant la proposta suposarà el desbloqueig d’uns terrenys que, actualment, estan en mans d’un pull bancari creditor del deute. Segons la informació que ha transcendit l’oferta més ben situada ha estat plantejada per una societat propera a interessos locals.

La proposta es va traslladar a través de la plataforma de subhastes en línia Eactivos.com, especialitzada en liquidacions judicials que la va traslladar a l’administració concursal. Ara el pull bancari, que té la titularitat dels terrenys a través del deute contret, s’haurà de pronunciar si accepta o no la proposta. En cas de no fer-ho, s’oberturaria una nova fase, anomenada “subastilla” entre les millors propostes. O també es podria dur a terme una fase de licitacions. En aquests casos les propostes continuarien sent anònimes encara que sí que es donaria a conèixer la quantitat econòmica plantejada. Cal recordar que el valor nominal d’aquests terrenys se situa a 11,5 milions d’euros, segons informava Eactivos.com.

La subhasta estava dividida en cinc lots en què era obligatori registrar una oferta per poder optar a ser adjudicataris. Aquest dijous, ia petició dels delegats de personal, representants de la plantilla es reunien amb la direcció de les empreses Bleachont i OER, que actualment operen sobre el 40% d’aquests terrenys per conèixer el resultat del procés de subhasta. La direcció traslladava que aquesta primera part del procés “ha acabat a favor dels nostres interessos”, segons explicaven els treballadors. A més, es ratificava la intenció de continuar l’activitat de cara al futur. Ara s’obre un procés de deu dies perquè els creditors donin la conformitat al resultat de la subhasta.