Una teràpia molt enriquidora: passejar peludets

Foto: 2CLICKS

Els gossos s’han conegut popularment com els millors amics dels humans. I és que la relació amb ells pot aportar molts beneficis. Això ho saben bé els integrants del grup de persones amb malalties mentals d’ADIEM que visiten dues vegades a la setmana als cans de l’Associació peludets amb cor i medi ambient, amb seu a Fontanars dels Alforins.

“Tot va nàixer per una persona que estava de pràctiques en el Centre de Rehabilitació i Integració Social, que també és voluntària d’aquesta protectora i està sent tot un èxit”, explica el director del CRIS, Jaume Ferrándiz.

A Peludets arriben alguns gossos que han estat abandonats i fins i tot que han patit maltractaments. La interacció amb els malalts resulta molt enriquidora per ambdues parts. “És molt gratificant que persones malaltes facen voluntariat traent a passejar a gossos i veure l’evolució en la seua relació: animals que tenien pors, van agarrant confiança amb els seus passejadors i al mateix temps els gossos aporten als usuaris molta estima”, afegeix Jaume Ferrándiz. El psicòleg apunta que “es treballa la socialització, l’afectivitat i les emocions. A més els serveix per a eixir de casa i fer exercici físic passejant pel camp”, afegeix.

D’aquesta col·laboració, que ja fa dos anys que està en marxa, ha sorgit també una bossa de tela amb un logotip per a recaptar diners per a aquesta protectora i que ha dissenyat un usuari d’ADIEM. A Ontinyent estan a la venda en Centrevet i en El Arca. “És molt gratificant i fins i tot alguns usuaris es plantegen adoptar i col·laboraren en la mesura del que poden en les necessitats de la protectora”