fbpx

Vigilància i restriccions, la nova normativa del Pou Clar

Amb intenció de protegir el paratge natural del Pou Clar, s’han dut a terme una sèrie de mesures que seran efectives aquesta temporada estiuenca. Amb diferents iniciatives, tant de vigilància com restrictives, es pretén fer del Pou Clar una zona més segura davant la gran quantitat de gent que freqüenta aquest espai.

Des de l’any 2013, la vigilància i protecció ha anat incrementant-se amb intenció de fer possible una major seguretat per als banyistes. Així, per als mesos d’estiu, el nou servei de vigilància s’ampliarà més enllà de la zona de bany, sumant-se els espais del Pou dels Cavalls, la zona de Galindo i els dos pàrquings habilitats per a banyistes. Aquest augment de vigilància, que ocuparà cada dia de la setmana, des de les 10.00 fins a les 19.00 hores, es mantindrà durant la temporada estiuenca, que conclourà amb la primera setmana de setembre.

D’altra banda, a més de l’augment de vigilància, es prohibeix l’entrada amb menjar, begudes alcohòliques o ampolles de vidre durant els mateixos mesos. Amb aquesta iniciativa, que neix d’una petició expressa formulada per l’associació d’Amics del Pou Clar, qui treballa en benefici de la protecció i manteniment de l’espai, es busca reduir el risc d’incendis forestals i el nivell de brutícia generada.

D’aquesta manera, es fan efectives una sèrie de normes, tant de vigilància com de restriccions, amb que es pretén fer del Pou Clar un lloc més segur davant el gran nombre de gent que visita, al llarg de la setmana, aquest espai.