Almenys 69 dones a Ontinyent amb risc considerable per violència de gènere

Només a Ontinyent, el sistema policial VioGén ha registrat 58 casos nous des de principi d’any, aconseguint un total de 93 casos actius. D’aquests 93 casos de dones víctimes de violència de gènere, almenys 69 tenen determinat un nivell de risc extrem, alt i mitjà, sent gestionats per la Policia Nacional. Altres 20 casos, qualificats de de risc baix o no apreciable, estan sota la vigilància de la Policia Local. I finalment, els quatre restants corresponen a casos localitzats en el disseminat i, per tant, sota la protecció de la Guàrdia Civil.

Cal destacar que aquests són les dades de VioGén, però si atenem l’Observatori de Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial, durant el segon trimestre d’aquest 2023 es van comptabilitzar 49 víctimes en els Jutjats d’Ontinyent. Una dada del qual ja va informar El Periòdic d’Ontinyent el passat 14 d’octubre i que indica un augment del 96% de dones víctimes de violència de gènere respecte a les registrades durant el mateix període del passat any.

Una altra dada a destacar són les 29 dones que actualment es troben donades d’alta en ATENPRO, el servei telefònic d’atenció i protecció per a víctimes de violència de gènere. D’aquestes 29 dones, 15 es van donar d’alta aquest 2023.