Vols pagar menys en la tarifa de la llum? Consells per a estalviar electricitat a casa

Una de les despeses fixes de la llar que més preocupen són les factures de la llum, ja que cada vegada són més altes i a vegades pagar aquest import dificulta arribar a fi de mes. Com no podem deixar d’usar l’electricitat, el millor és que adoptem una sèrie de mesures que poden disminuir aquesta factura mensual.

Aquestes recomanacions no requereixen grans sacrificis, tan sols canviar un poc alguns dels nostres hàbits, però valdrà la pena i ho notarem en el compte bancari. Revisa la teua tarifa. Tria bé la companyia amb la qual contractes el subministrament. Cal valorar quines necessitats energètiques tens en l’habitatge i triar una tarifa que s’adapte a elles.

Fes servir electrodomèstics més eficients. A l’hora de renovar els electrodomèstics fixa’t que disposen d’etiquetes energètiques eficients: A+, A++. A++, així sabràs que el seu ús consumeix fins a un 40% menys d’electricitat. Encara que aquest tipus d’electrodomèstics tenen un import superior, aquesta despesa s’amortitza en les següents factures de la llum, per la qual cosa és una compra intel·ligent.

Tria la temperatura adequada. La climatització de la llar és un dels elements que més electricitat consumeix, per això no cal passar-se ni a l’hivern ni a l’estiu. L’ideal és que dins de l’habitatge la temperatura oscil·le entre els 20-23 graus de dia i els 15-17 durant la nit.

Utilitza bombetes de baix consum. Les bombetes de baix consum com les LED estalvien entre un 50 i un 80% d’energia sense perdre gens de lluminositat. Encara que l’import és superior la seua rendibilitat es nota a mitjà termini, ja que duren més que les bombetes tradicionals. Bon ús dels electrodomèstics. A més que siguen eficients també és important que els electrodomèstics s’usen correctament. Acostuma’t a carregar per complet la rentadora i el rentavaixella i a fer servir programes eco que consumeixen menys llum i aigua.