Xerrada informativa sobre la ubicació de la planta de biogàs

La negativa al fet que la planta de biogàs s’instal·le en el polígon industrial Serrans V, d’Aielo de Malferit és rotunda per part de la ciutadania. “No estem en contra de la planta, sinó d’on es vol instal·lar, perquè ja existeixen altres activitats econòmiques i pensem que no són compatibles, perjudica les nostres empreses”, apunten representants de l’empresariat.

La pressió ciutadana ha aconseguit que “tots els grups polítics es posen d’acord i rebutgen la planta de biogàs”, expliquen, i la resposta ciutadana es va veure en la manifestació, “que ha sigut la més nombrosa que ha viscut Aielo de Malferit, però la negativa a la planta continua amb l’arreplegada de signatures, que ja sumen al voltant de 3.800 adhesions”.

El pròxim pas serà una xerrada informativa que tindrà lloc aquest dijous, 18 d’abril: “Es pot pensar que ja està tot fet, però fins que no hi haja una negativa ferma per part de la Conselleria hem de mobilitzar-nos per conscienciar la gent i mantindre vigent la negativa a la posada en marxa de la planta de biogàs”, afegeixen.

La xerrada, oberta a la ciutadania, serà a les 19.00 hores, en l’Auditori municipal d’Aielo de Malferit, sota el títol: ‘No a la planta de biogàs en la localització prevista i on s’han d’ubicar perquè no generen rebuig’. Participaran en la ponència Quique Guillem, presentador de l’acte; Jaume Peralta, en representació de les associacions veïnals d’Aielo de Malferit; Virgilio Martínez, de la plataforma en contra de la planta de biogàs d’Almansa; Miguel Canet, expert en plantes de biogàs i coneixedor dels problemes de la planta de Llutxent i Ismael Sanvíctor, com a president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.