L’atur a Ontinyent baixa a compta gotes

La capital de la Vall d’Albaida està immersa en una dinàmica de reducció del nombre de persones registrades en l’oficina Labora de la ciutat, l’antic Servef. La xifra més recent, la de novembre d’aquest any llança un total de 2.722 persones censades en l’atur, un nombre ligerament inferior que el mes passat, concretament amb 73 persones menys desempleades, i 95 parats menys segons les dades interanuals.

No obstant això, segons fonts jurídiques consultades per aquest periòdic, estan augmentant els processos concursals, que poden acabar en acomiadaments i aquesta circumstància pot acabar engrossint les llistes d’aturats a la ciutat.

 

El 64% dones, les més perjudicades

És una constate que, atesa la classificació per gèneres, les dones siguen les més perjudicades a l’hora d’accedir a un treball. Les xifres de novembre són molt clares: dels 2.722 censats en l’atur, 1.745 són dones i 977 són homes. Elles representen el 64% del total de demandants d’ocupació. El mateix percentatge és el que trobem si s’atén les mateixes dades del mes de novembre de 2018, per la qual cosa l’atur descendeix mantenint aquesta desproporció acusada entre gèneres.  Malgrat les iniciatives anunciades per a potenciar que les dones tinguen un major accés a un treball, les xifres posen de manifest que aquesta continua sent una de les assignatures pendents en matèria de gènere a la ciutat.

 

Sector serveis: el que més atur té amb un 54%

Si atenem les xifres, segons el sector d’activitat al qual pertanyen els demandants d’ocupació, destaca per damunt de tots el sector serveis, que aglutina el 54% dels aturats i parades de la ciutat, en l’últim mes del qual es disposen dades, novembre. Li segueix, des de lluny, la indústria amb un 27%; sense activitat econòmica concreta, un 8%; construcció, amb un 6% i agricultura, amb un 3%.