10 milions de segells amb la imatge de Nino Bravo

A finals de gener es posarà a la venda l’esperat segell postal de Nino Bravo, coincidint amb l’inici de l’any que commemora el 80è aniversari del seu naixement (cal recordar que en 2023 es van complir 50 anys de la seua tràgica desaparició). El segell comptarà amb una impressionant tirada de 10 milions d’exemplars, a més d’un sobre especial i un mata-segells dedicat a l’artista nascut a Aielo de Malferit. Aquest homenatge tan particular va ser una iniciativa de les filles i el biògraf de Nino Bravo, recolzada pels Ajuntaments d’Aielo de Malferit i Villarrubio, així com l’Agrupació Filatèlica de Calp (que ja havia sol·licitat el segell en anys anteriors).

En els primers dies del mes de gener s’ha desvetlat el disseny que tindrà aquest segell, realitzat per l’Àrea de Disseny i Imatge de la Direcció de Filatèlia, amb l’assessoria del biògraf del cantant, Darío Ledesma. En ell es reprodueix una imatge inèdita de Nino Bravo cedida expressament per la seua família, juntament amb la firma de l’artista i dos discos de vinil amb galeta de color vermell recordant les edicions originals del segell Polydor en què es van publicar els seus discos a principis dels anys 70. La imatge es completa amb un fons multicolor que fa referència a l’època en què va desenvolupar la carrera discogràfica. S’espera que a finals de gener o principis de febrer es faça una presentació oficial del segell amb la família del recordat intèrpret.

Sobre el nou segell dedicat a Nino Bravo, des de Correus indiquen: «En la simbiosi que es pot produir entre la música i la filatèlia, s’emet un nou segell que pretén capturar l’essència del llegendari cantant espanyol Nino Bravo. Aquest tribut únic, que té com a motiu principal un disc i la firma distintiva de l’artista, ens convida a submergir-nos en la història musical rica que va deixar com a llegat. Es compleixen 50 anys del fatídic accident que va desbaratar la vida d’aquell jove que cantava l’amor i el desamor. La filatèlia, l’art de col·leccionar i estudiar segells, ha demostrat ser una finestra única a la cultura, la història i també al patrimoni musical. L’emissió de segells dedicats a figures musicals emblemàtiques, com aquest homenatge a Nino Bravo, destaca la importància d’aquesta forma d’expressió artística en la preservació i la difusió del llegat musical».