20 casos positius confinats als seus domicilis al departament Xàtiva-Ontinyent

“Hem passat de no tindre cap cas COVID ingressat a l’Hospital de Xàtiva, que és el que s’ha destinat per als casos positius, a no baixar de quatre en els últims 15 dies”. Així ho ha comunicat la gerència del departament Xàtiva-Ontinyent als municipis de la seua zona d’influència a les comarques de la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés. Així mateix s’explica que també s’ha passat “de no tindre cap cas aïllat al seu domicili a 20 casos positius en els últims dies”. Per tant, a hores d’ara, es reconeix que almenys són 20 les persones que es troben confinades en quarantena preventiva.

D’altra banda també es reconeix des de la direcció del departament que, afortunadament, “no són tan greus de moment com eren en els mesos de març i abril” i que cap d’ells “ha necessitat ingrés en la UCI”.

Però la preocupació del departament de salut és evident. “Estan apareixent un nombre de casos positius molt cridaner i en moltes poblacions” i s’atribueix aquests possibles rebrots a “la relaxació, la nostra cultura mediterrània, els costums…” que influeixen en un tipus de comportament que acaba tenint conseqüències. Els sanitaris d’Atenció Primària i Salut Pública estan portant a terme un rastreig d’aquestos casos contactant, en cada cas detectat, amb prop de 20 contactes.